Om månedsopgave En månedsopgave er en større, individuel og selvstændig opgave, som består af flere forskellige produkter og genrer, som alle omhandler det samme emne.
Emnet kan fx være: Titanics forlis, Leonardo da Vinci, Michelangelo, gensplejsning, kærlighed, rum-kapløbet, nazisme, evolutionen, teknologi, børneopdragelse, hippier, mode...
At opgaven er selvstændig og individuel betyder, at du skal arbejde alene på din opgave. Du må selvfølgelig gerne tale med andre og søge hjælp og vejledning hos din lærer og klassekammerater, men du skal altså lave din helt egen opgave.
En månedsopgave er en af de største opgaver, du kan komme til at lave i folkeskolen, så det er klart, at forventningerne til dig er høje. Du har også kun ét skud i bøssen, så det gælder om at lave noget, som du selv bliver tilfreds med, lærer noget af og bliver stolt over.
______________________________________________________________
Denne opgave Denne opgave er en vejledning med krav og forventninger til månedsopgaven. Husk at du meget gerne må finde på noget selvstændigt - fx kunne du lave din boganmeldelse som en podcasting, lave din egen kortfilm med modellervoks eller andet og vedlægge den i en lomme i din rapport som en dvd. Det kan også være, at du får en helt fantastisk idé. Du kan altid spørge din lærer til råds, så du er sikker på, at du opfylder de krav, der er til en månedsopgave.
Tips Når du vælger emne, skal du huske på, at du har hele verdenen til rådig-hed.
Jo mere du ved om emnet, og jo mere interessant emnet er, des bedre og mere interessant bliver din månedsopgave.
Din månedsopgave bliver ikke rettet, men vurderet. Det betyder bestemt ikke, at det er ligemeget med tegnsætning, stavefejl, afsnitsinddelinger, layout m.m.
En af de største fejl, du kan lave, er at gå for sent i gang med opgave.
Den værste er at skrive af!
Sørg for, lige så snart du har fået godkendt dit emne, at begynde at søge materialer og at begynde at læse. Skab dig hurtigt et overblik over kravene og lav en disposition over indholdet i din månedsopgave og arbejdsprocessen - altså deadlines for, hvornår du skal være færdig med de forskellige ting.
Nedenfor kan du se lærerens vurderingsark, som det på flere måder kan være en hjælp for dig at kende til.
God fornøjelse!
______________________________________________________________
Lærerens vurderingsark Når man skal lave en opgave, er det altid en god ide at kende vurderings-kriterierne. Skemaet til venstre er lærerens vurderingsark. Du kan også bruge arket som afkrydsning til dig selv og din planlægning.
______________________________________________________________
|